На Перечинщині роми влаштували стрілянину

До табору прибули десятки міліціонерів

Увечері 8 червня до Перечинського райвідділу міліції зателефонувала жінка з місцевого ромського поселення. Заявниця просила вжити заходів щодо соплемінників із табору, які погрожують її дочці та кидають на її подвір’я каміння.

На місце події виїхали правоохоронці. Дану подію було задокументовано та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (Хуліганство, вчинене групою осіб).

Як з’ясували працівники міліції, хулігани вибили шибки на трьох вікнах та на вхідних дверях будинку заявниці. А її дочка та зять отримали легкі тілесні ушкодження.

Цей конфлікт розпочався між жінками через дітей. Після сварки на вулиці жінки розійшлись по домівках. Через деякий час заявниця почула гамір на вулиці й побачила, як сусідки кидають камінням у вікна її будинку. Жінка одразу ж зателефонувала в міліцію.

Наступного дня виникла сварка уже між сином заявниці та його однолітками. У ході сварки хлопець вихопив пневматичний пістолет та став стріляти у своїх опонентів. Постраждало п’ятеро осіб. Потерпілі звернулись за медичною допомогою.

У табір прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці вилучили від юнака пневматичний пістолет. Аби конфлікт у таборі не набув масовості, для охорони громадського порядку сюди прибуло понад десяток правоохоронців, а також начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей.

– Спільними зусиллями нам вдалося забезпечити в поселенні громадський порядок, – коментує Віктор Ребрей. – Вину кожного з учасників конфлікту встановлює слідство. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. А відносно «стрільця» вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Інформація Перечинського РВ УМВС