Про страйк в Ужгородській залізничній лікарні тепер знають і в столиці

Про страйк почули у верхах влади

17 червня, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яку провів віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський.

Перше питання на порядку денному – передача майнових комплексів відомчих закладів залізничного транспорту з державної у комунальну власність. Зокрема, віце-прем’єр звернувся до керівника Закарпаття із питанням, яка ситуація із Ужгородською клінічною залізничною лікарнею та що спричинило невдоволення та попереджувальний страйк працівників медичного закладу.

Василь Губаль поінформував, що Ужгородська районна рада прийняла необхідне рішення про прийняття на баланс закладу ще на початку березня п.р. Однак до сьогоднішнього дня це питання не вирішено. «Через те, що процес затягується, виникають проблеми із фінансуванням медичного закладу – область має на це кошти лише до липня. До того ж, нині стало відомо, що тепер в проект рішення сесії необхідно внести зміни, згідно з якими рада зобов’язується використовувати майно закладу за цільовим призначенням і не відчужувати у приватну власність», – зазначив Василь Губаль і наголосив, що таким чином вирішення цього питання знову відкладається.

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, у свою чергу пояснив, що схожа ситуація виникла по всій країні. «Лише 8 з 141 пакетів документів щодо передачі залізничних лікарень з державної в комунальну власність наразі відповідають усім вимогам законодавства. Тому роз’яснення з цього питання мінінфраструктури надішле областям уже сьогодні.

Ще одне питання, яке розглядалося на нараді – виконання завдань в сфері дорожнього господарства. Василь Губаль звернувся із запитанням до урядовців: коли надійдуть кошти з державного бюджету на ці витрати. «Закарпаття не отримує асигнувань на шляхи вже більше 45 днів, а місцеві бюджети нині не мають можливості фінансувати ремонт доріг державного значення», – наголосив керівник краю.
Віце-прем’єр-міністр запевнив, що 407 мільйонів гривень, які були на казначейських рахунках, отримали підкріплення в міністерстві фінансів і вже до кінця місяця надійдуть в регіони.

Прес-служба Закарпатської ОДА