Шукачам щастя не судилося побачити Євросоюз на власні очі

Минулої доби прикордонники Чопського загону у взаємодії зі своїми словацькими колегами стали на заваді групі нелегалів з Азії, які мали на меті у незаконний спосіб потрапити до ЄС.

Отримавши інформацію про рух невідомих осіб у напрямку кордону, бійці відділу «Новоселиця», що дислокується у Перечинському районі Закарпаття, одразу вирушили на затримання. З прибуттям на місцевість стражі кордону виявили ознаки перебування великої групи людей, а також сліди подолання інженерних споруд. Повідомивши дану інформацію словацьким прикордонникам, наші стражі кордону організували пошук правопорушників. Інструктор зі службовим собакою, що входили до оперативної групи, відпрацювали на «відмінно» і за кількадесят метрів до українсько-словацької межі «зелені берети» затримали сімох чоловіків без документів. Зі слів «мандрівників» всі вони є громадянами Афганістану, а пунктом призначення своєї подорожі вказали Австрію. Ще трьох їхніх земляків затримав прикордонний патруль Словацької Республіки і, згідно умов Угоди про Реадмісію осіб, їх було передано українським прикордонникам встановленим порядком.

Наразі особи правопорушників встановлюються, спільно з підрозділами СБУ проводяться перевірочні заходи. Після складання адміністративно-процесуальних документів подальшу долю затриманих визначить суд.

Нагадаємо, що два дні тому бійці відділу «Ужгород» затримали 11 нелегалів з Вірменії.

Прес-служба Чопського прикордонного загону