На Закарпатті дворічний хлопчик помер через пекуче сонце

Правоохоронці відкрили справу за статтею навмисне вбивство. Не виключають перекваліфікацію

Дворічний малюк загинув від перегріву на Закарпатті. Зі слів батьків, дитинка гралася на подвір’ї, поки мати поралася в будинку. Посто неба хлопчик і заснув. Скільки минуло часу, поки батьки звернули на малюка увагу, ніхто сказати точно не може. Вже ввечері бездиханне тіло дитини родичі принесли в лікарню. Там лише констатували, що малий помер півгодини до цього.

Євген Соломін, кореспондент:

– На гербі села Варі значиться сонце. Це означає, кажуть місцеві, що тут дуже часто стоїть спека. Того дня, коли сталася трагедія, тут так само світило сонце. А стовпчик термометра сягав позначки в понад 34 градуса.

Едуардо було два рочки. Того дня з самого ранку малий був надворі – під пекучим сонцем. Так розповідає Михай, батько хлопчини. Дитина гралася сама. Мати дбала про найменшого – шестимісячного. Що було далі – батьки розповідають плутано. Начебто малюк забігав у будинок, навіть поснідав. Та й знову – гайда на вулицю.

Михай, батько загиблої дитини:

– Отут грався коло стіни. А сонце насвітило в голову. Жінка з іншими дітьми була в будинку. Вийшла – малий лежить на землі.

Батьки кажуть, що дитина вже була непритомна. Проте одразу доправити її в лікарню вони не змогли. Поки знайшли машину, поки її заправили – минуло чимало часу. Привезли хлопчину в медзаклад вже неживого.

Микола Полюєв, завідувач амбулаторії сімейної медицини:

– Тепловий удар. На жаль. Там не 15-20 хвилин. Там 4-ро дітей. Я думаю, мати знаходилась більшу частину в хаті. Можливо, дитина була просто не доглянута.

Лікарі впевнені – причиною трагедії став тепловий удар і ненадання вчасної допомоги. Експерти підтвердили – смерть дитини не була насильницькою. Щоправда, поки розслідують справу за статтею “убивство”, адже така процедура.

Яна Динесюк, співробітник Берегівського РВ міліції:

– Відкрито кримінальне провадження за статтею 115 – умисне вбивство малолітньої дитини, так як необхідно провести ряд слідчих дій зі встановлення всіх обставин, що призвели до смерті дитини. Будуть досліджені всі умови, допити свідків, стаття може бути перекваліфікована на недогляд з боку батьків.

НТН