Архієпископ Феодор співслужив Предстоятелю у День його небесного покровителя

25 червня, у День пам’яті свого небесного покровителя – прп. Онуфрія Великого, Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили сонм архієреїв Української Православної Церкви серед яких був і керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський та Ужгородський та Високопреосвященніший Марк, архієпископ Берлинсько-Германський та Великобританський (РПЦЗ).

За богослужінням також молилися священики, монахи та чисельні паломники з Буковини, з краю, звідки Блаженніший владика родом, і де пройшло більш ніж 23 роки його архіпастирського служіння.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словами проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По закінченні Літургії митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від імені всього єпископату, духовенства та віруючих Української Православної Церкви привітав Його Блаженство із Днем небесного покровителя та передав Архіпастирю в дар ікону Божої Матері «Умиління».

Дякуючи владиці Агафангелу та всім присутнім за молитви та привітання, Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив: «Пам’ять преподобного Онуфрія, дорогі браття, нагадує нам про те, що був серед святих такий угодник, котрий обрав собі для життя пустелю. Там він зробив стільки добра для світу, скільки ми не робимо цього добра, знаходячись у світі».

Продовживши свою думку, Його Блаженство відмітив, що сьогодні не кожен може піти у пустелю, але може таку пустелю створити у своїй душі. «В кожної людини є душа, і в нашій душі повинна бути маленька пустеля – місце для молитви, звідки повинна підноситися постійна молитва Богові».

«Нехай Господь молитвами преподобного Онуфрія оберігає нас на усіх наших шляхах земного мандрування, допомагає нам творити волю Божу та йти саме тим шляхом, який веде до вічного спасіння», – закінчив своє слово Предстоятель.

http://mukacheve.church.ua