Мукачівські міліціонери присвятили “круглий стіл” проблемам ромів

Днями, у Мукачівській міській раді за участі представників ОБСЄ відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Обговорення проблемних питань, які стосуються ромської громади міста та району». В даному заході прийняли участь і мукачівські правоохоронці.

З робочим візитом до Мукачева приїхали експерти Контактного центру Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ з питань ромів Ідавер Мамедов та Стів Веслер.

За круглим столом вони поспілкувалися з правоохоронцями Мукачева, керівниками служб і відділів міста та району.

В ході зустрічі йшла мова про взаємодію мукачівських правоохоронців та інших відомств з ромською громадою.

Заступник начальника Мукачівського міськвідділу міліції ВасильАнталовський розповів про криміногенну ситуацію серед ромського поселення на обслуговуємій території.

-На території Мукачева та Мукачівського району існує 12 ромських поселень, в яких проживає близько 10 600 мешканців, з них 100 раніше судимі, -коментує Василь Анталовський. – Найпоширенішими видами злочинів, скоєних ромами залишаються: розбійні напади, крадіжки, грабежі, пошкодження майна, тощо.

Зібравши потрібну інформацію, представники ОБСЄ пообіцяли нададатидодаткові рекомендації правоохоронцям для співпраці з ромами Закарпаття. Для цього у них є розроблена спеціальна методика, яка ефективно діє у Східній Європі.

Інформація Мукачівського МВ УМВС