На Закарпатті обговорили соцзахист учасників АТО

Центр підвищення кваліфікації державних службовців спільно з департаментом соціального захисту населення Закарпатської ОДА розпочали цикл тематичних семінарів «Актуальні питання роботи органів місцевого самоврядування: соціальний захист військовослужбовців, учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО».

Один із них відбувся під головуванням заступника начальника управління – начальника відділу з питань захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи департаменту соціального захисту населення Наталії Омелянюк. У семінарі також прийняли участь секретарі сільських, селищних рад та уповноважені особи із соціального захисту органів місцевого самоврядування, учасники АТО, спеціалісти управлінь соціального захисту.

Наталія Володимирівна детально зупинилася на основних проблемах, що виникають в учасників бойових дій після повернення додому та шляхах вирішення їх соціально-правових, побутових проблем, потреб у соціально-психологічній підтримці. Вона ознайомила учасників семінару з основними пунктами дорожньої карти щодо надання державних соціальних гарантій учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та сім’ям загиблих військовослужбовців-учасників АТО.

Відтак, подібні семінари відбулися на базі Хустської РДА, яка охоплює три райони – Хустський, Рахівський і Тячівський; Виноградівської РДА (Берегівський, Виноградівський, Іршавський райони), Мукачівської РДА (Мукачівський, Свалявський райони), Ужгородської РДА (Ужгородський район). Наступний семінар відбудеться на базі Міжгірської РДА (Міжгірський та Воловецький райони).

Прес-служба Закарпатської ОДА