У зриві мобілізації в Тячеві звинуватили географію

Підсумки п’ятої та план проведення шостої хвилі мобілізації обговорили сьогодні у Тячівській РДА.

Військовий комісар Тячівського районного військового комісаріату, полковник Ігор Тищук інформував щодо основних питань проведення заходів з мобілізації в районі. По завершенню 5 черги мобілізації станом на червень Тячівським районом було поставлено до військових частин Збройних Сил України, Національної Гвардії та державної прикордонної служби 37 чоловік, з них 2 офіцери. Таким чином завдання по району виконано лише на 33%. План щодо поставки військової техніки виконаний на 100%.

Причинами невиконання планового завдання, з точки зору військових та місцевих органів влади, в першу чергу є те, що ні населення, ні військові організми, ні органи самоврядування не були готові до вирішення питань часткових мобілізацій. Крім того, з невідомих причин, впродовж років був занедбаний та майже повністю втрачений військовий облік. Також, на даний час, населення не готове до участі в збройному захисті своєї держави, хоча й проводиться інформаційна робота. Важливу роль відіграють менталітет місцевого населення та віддаленість краю від зони бойових дій.

Плановий показник 6 черги мобілізації для Тячівського району – 145 осіб, з яких 11 офіцерів. Станом на сьогоднішній день до команд призначено менше 10% від цієї кількості. Поставка бійців відбуватиметься до 19 липня.

За матеріалами прес-служби Тячівської райдержадміністрації