У Виноградівському районі за добу втопилось 3-є молодих людей

Протягом неділі, 5 липня, до оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло одразу три повідомлення про ймовірне утоплення громадян. На їхні пошуки було направлено водолазно-рятувальне відділення із м. Хуст.

Перший випадок трапився поблизу с. Веряця Виноградівського району. Із міліції поступив сигнал про те, що під час плавання у річці Тиса біля залізничного мосту потонув 15-річний місцевий мешканець.

Одразу після цього, до служби порятунку надійшло повідомлення про утоплення 16-річного мешканця с. Тросник Виноградівського району. За попередніми даними, хлопець затонув у річці Тиса поблизу с. Фанчиково.

І ще один факт імовірного утоплення зафіксували у с. Холмовець, також Виноградівського району. Згідно з повідомленням, 26-річний місцевий мешканець потонув під час купання в озері.

Таким чином, станом на 6 липня на території Закарпатської області під час відпочинку на воді померли 18 людей. При цьому за аналогічний період минулого року було зафіксовано 16 подібних випадків. Усього ж протягом 2014-го на водних об’єктах краю загинуло 26 громадян.

Відтак Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає громадян якомога обережніше поводитися на річках, озерах і ставках! Насамперед обирайте для купання спеціально відведені та обладнані місця, у крайньому разі – чистий пологий берег. Відпочивайте на воді вранці й ближче до вечора, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання.

У ДСНС України у Закарпатській області