Берегівській школі передали понад два з половиною мільйони форинтів допомоги

У Берегівську ЗОШ I–II ст. № 6 предали допомогу допомоги від мерії району Будапешта Чепел.

Для цього до Берегова прибули депутат угорського парламенту Сілард Неймет, віце-мер району Будапешта Чепел Аттіла Абел, голова адміністрації Чепелу Ґабор Шамна, а також заступник керівника Дослідницького Інституту Національної Стратегічної Політики Олівер Фратер.

Голова Дослідницького Інституту Національної Стратегічної Політики Єнев Сас заявив, що візит є продовженням дружніх відносин, які склалися між Інститутом та школою протягом різдвяних свят минулого року. Інститут радо відгукнувся на прохання мерії Чепелу допомогти обрати установу для надання помочі. Після ретельного дослідження місцевих умов було обрано Берегівську ЗОШ № 6, в першу чергу через те, що протягом останніх 150-ти років в установі не було проведено суттєвого ремонту.

Навчальний заклад отримав два мільйони форинтів від мерії Чепелу, а також 872 тисячі форинтів від чепельської фракції «Фідес». Крім того, учні середньої школи ім. короля Матяша відмовилися від солодощів на один день та таким чином зекономлені гроші передали берегівській школі. До акції також долучилися інші установи. В результаті цього було зібрано ще 200 тисяч форинтів. Доповнивши допомогу з Чепелу, Дослідний Інститут Національної Стратегічної Політики пожертвував для нашої школи два мільйони форинтів на комп’ютерне обладнання. Єнев Сас передав документ про пожертву директору ЗОШ № 6 Кларі Філе.

BeregszaszNews