За півроку Ужгородська податкова назбирала 18 мільйонів гривень податку

З початку 2015 року платниками, котрі здійснюють роздрібний продаж підакцизних товарів сплачено до бюджету 18,04 млн. гривень акцизного податку.

В Ужгородській ОДПІ зазначають, що платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізовують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування, наступні підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, товари, зазначені у п.п. 215.3.4 п. 215.3 ст. 215 Податкового кодексу України, зокрема нафтопродукти, скраплений газ тощо.

Разом із цим, як повідомлялось раніше, що з 1 липня 2015 року вступила в дію законодавчо визначена норма про віднесення пива до алкогольних напоїв. Таким чином, роздрібна торгівля таким напоєм, а також іншими алкогольними напоями (крім столових вин), може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, в тому числі їх виробниками, тільки за наявності в них ліцензії.

Ужгородської ОДПІ