Мукачівський прикордонник вкрав машину у рятувальника

Кілька годин знадобилася співробітникам Берегівського райвідділу міліції, аби затримати двох злодіїв, які викрали автомобіль місцевого рятівника. «Угонщиком» виявився військовослужбовець Мукачівського прикордонного загону, а його спільником –неповнолітній мешканець Берегівщини.

Вранці біля п’ятої години до чергової частини Берегівського РВ УМВС по телефону 102 надійшов дзвінок від 38-річного співробітника Берегівсього відділення служби надзвичайних ситуацій, який повідомив, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем «ВАЗ – 2106».

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясували, що свою «шістку» берегівчанин напередодні увечері припаркував по вулиці Мужайській в місті Берегово біля п’ятиповерхівки, в одній й з квартир якої мешкає.

О пів на п’яту ранку чоловік прокинувся від звукового сигналу. Визирнувши з балкону, побачив, як хтось проник до його машини та намагається її завести. Допоки власник вибіг у двір, автівки вже не було…

Для розкриття злочину були створені кілька груп, до складу яких увійшли оперативники та дільничні інспектори міліції, які упродовж дня перевіряли отриману інформацію та відпрацьовували висунуті версії злочину, яких було кілька.

Вже ввечері дільничні інспектори спільно із розшуківцями на окраїні села Бене затримали угнану автівку, в салоні якої знаходилися двоє викрадачів – 21- та 17-річні мешканці сіл Нижні Ремети та Берегуйфалу та їх товариш із Квасова. Доставлені до райвідділку молодики зізналися у вчиненому.

В ході слідства стало відомо: двоє молодиків познайомилися нещодавно коли перебували на стаціонарному лікуванні у Берегівській ЦРЛ. «Новоспечені» товариші домовилися разом утекти з лікувального закладу. Упродовж ночі хлопці тинялися вулицями міста, допоки біля однієї з багатоповерхівок мікрорайону не побачили припарковану «шістку». Старший із хлопців запропонував своєму неповнолітньому товаришеві «покататися», той радо згодився.

21-річний військовослужбовець та його неповнолітній приятель незаконно заволоділи автомобілем ВАЗ-2106. Але покататися досхочу молодикам так і не вдалося – їх затримали правоохоронці.

В ході досудового розслідування зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Крім того, прикордонник підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність). Згідно з чинним законодавством, за вчинене підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі. Наразі триває досудове розслідування.

Джерело: Берегівський РВ УМВС