Угорці радять не їхати транзитом через Чоп

Обирати альтернативні маршрути для поїздок транзитом через Угорщину радить Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді. Консульство опублікувало відповідне оголошення.

Органи Угорщини у літньому туристичному сезоні щороку звертають особливу увагу на те, щоб транзитний рух, що їде через Угорщину пересувався без значного часу очікування на кордоні. Досвіди останніх років показують, що значна частина подорожуючих обирає виключно пункти пропуску, які знаходяться на головних автодорогах. В результаті цього, рух на одному пункі пропуску перевищує його потужність при тому, що інший, що знаходиться на кілька кілометрів взагалі пустує.

Незалежно від намірів та зусиль органів Угорщини, на пунктах пропуску створюються черги, час очікування зростає на кілька годин. В таких випадках з метою зменшення черги угорська міліція може тимчасово перенаправити частину подорожуючих до іншого пункту пропуску.

З метою уникнення черг на кордоні замість ППК «Чоп – Загонь» рекомендовані альтернативні маршрути через наступні пункти пропуску:

1. Дорожній пункт пропуску «Берегшурань – Лужанка», працює цілодобово, по 4 смуги в кожний напрямок для легкових автомобілів. Швидкий перехід на міжнародну трасу № Е-58. Пункт пропуску доступний через автобан М3 по трасі №41 по маршруту Вашарошномень – Берегшурань.

2. Дорожній пункт пропуску «Боробаш – Косино». Працює щоденно з 07.00 до 19.00 год., по 2 смуги у кожний напрямок для легкового автотранспорту. Пункт пропуску доступний по маршруту – автобан М3 – траса № 41 – м. Вашарошномень – м. Вамошотьо – м. Боробаш.

3. Дорожній пункт пропуску «Лоня – Дзвінкове». Працює щоденно з 08.00 до 16.00 год., по 2 смуги у кожний напрямок для легкового автотранспорту. Пункт пропуску доступний по маршруту – автобан М3 – траса № 41 – м. Вашарошномень – м. Тисосолко – м. Тисокеречень – м. Матюш – м. Лоня.

Джерело: Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді