Ужгородські митники більшне братимуть поборів від перевізників

Керівників митного посту «Ужгород» затимали під час одержання чергової суми «регулярних поборів», які вони систематично вимагали від перевізників, повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

В середу, 8 липня, працівниками прокуратури Закарпатської області, спільно з співробітниками УСБУ в області, затримано начальника відділу митного оформлення з підлеглим інспектором МП «Ужгород» при одержанні чергової суми «регулярних поборів», які вони систематично вимагали та отримували від перевізників.

Під час затримання у митників вилучено «денну виручку поборів», одержану від перевізників за не створення перешкод при перевезенні різних груп товарів у зоні митної діяльності МП «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС. Зокрема, вилучено 14 тис.400 грн., 4 тис. 685 дол. США, 665 євро, 2800 чеських крон, 100 польських злотих та 500 російських рублів.

Затримані працівники митниці одержували від закарпатців грошові кошти за сприяння, з використанням службового становища, у безперешкодному митному оформленні вантажу.

Розслідується кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, за вказане кримінальне правопорушення працівникам митниці загрожує до 10 років позбавлення волі.

Митників затримано в порядку ст. 208 КПК України – проводяться першочергові слідчі дії та перевіряється причетність інших службових осіб вказаного митного поста до організації та участі у незаконних поборах.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області