Алкоголь в Ужгороді подорожчав

З сьогоднішнього дня підвищилися мінімальні ціни на алкогольні напої в Україні.

З сьогоднішнього дня набуває чинності постанова Кабінету міністрів про підвищення мінімальних цін на алкогольні напої. Згідно з цим документом мінімальна роздрібна ціна пляшки горілки підвищилася з 40 до 50 гривень. Мінімальна ціна півлітрової пляшки найдешевшого віскі, рому або джина, яка коштувала 88,5 гривні, тепер підвищується до 99 гривень.

Мінімальна роздрібна ціна коньяку залежить від кількості зірочок. Так, вартість пляшки найдешевшого тризіркового коньяку (бренді) підвищується з 59 до 79 гривень. Чотиризірковий коштуватиме вже не менше 84 гривень за півлітра. До цього мінімальна ціна на нього становила 64 гривні. І, нарешті, п’ятизірковий “виріс” з 69 до 89 гривень.

Підвищилися і мінімальні ціни на вино. Якщо раніше скляна пляшка вина об’ємом 0,7 літра або інша тара (пакет) об’ємом 1 літр могла коштувати мінімум 20 гривень, то тепер вона буде коштувати не менше 27 гривень. Мінімальна роздрібна ціна шампанського та ігристих вин, а також вермутів підвищилася з 33 до 44,9 гривні за пляшку об’ємом 0,75 літра.

Нагадаємо, рані Верховна Рада прирівняла пиво до алкогольних напоїв.

http://gazeta.ua