Геннадій Москаль: голова Закарпатської ОДА, прокурор, начальники УМВС, УСБУ, митниці та прикордонної служби мають добровільно скласти повноваження

Теперішня бійня в Мукачеві – наслідки подій ще минулорічної давнини. Про це заявив керівник Луганщини Геннадій Москаль.

«26 березня 2014 року, одразу після захоплення «Правим сектором» дачі «Ведмежа діброва» на Закарпатті, я, як народний депутат України, відправив урядову телеграму міністру МВС, в.о. Генпрокурора України та начальнику УМВС у Закарпатській області з вимогою жорстко відреагувати на сам факт захоплення та провести службове розслідування щодо бездіяльності правоохоронних органів із цього приводу. У телеграмі навіть не вказувалося прізвище власника дачі, оскільки це не має значення. Має значення те, що озброєні автоматами Калашникова люди напали на міліцейську охорону (відділ Держслужби охорони УМВС) і роззброїли її, після чого без будь-якого слідства й суду захопили чужий об’єкт. За правоохоронними мірками це справжя НП, однак жодної реакції на неї не було», – написав він.

За словами Москаля, через зелений кордон іде 95 відсотків контрабанди.

«Це величезні, багатомільйонні прибутки, за які почалася війна із застосуванням кулеметів та гранатометів. Зараз мені телефонують давні знайомі із Закарпаття й питають: «Якщо озброєні люди в балаклавах із кулеметами на джипах роз’їжджають вулицями мирного міста, то хто вони – українські патріоти чи сомалійські пірати?» Особисто мені соромно спостерігати за цими «розбірками». Тому що коли я працював на Закарпатті начальником міліції (з 1995 по 1997 роки) і головою ОДА (в 2001 та 2002-му роках), ніякого бандитизму там не було – всі кримінальні авторитети відсиджувалися або за кордоном, або за гратами», – зауважив керівник Луганщини.

Москаль вважає, що голова Закарпатської ОДА, прокурор області, начальники УМВС, УСБУ, митниці та прикордонної служби не повинні чекати рішення президента чи уряду України, а мають добровільно скласти повноваження.

«А народні депутати від Закарпатської області, котрі прекрасно знали про проблеми на зеленому кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Польщею та Румунією, а деякі й прямо задіяні в тепершніх розбірках, – добровільно скласти депутатські мандати. Після цього Верховна рада має призначити позачергові вибори, а закарпатці у зв’язку з останніми подіями та переоцінкою цінностей – вибрати достойних депутатів», – резюмував він.

http://gazeta.ua