Єпископ Святослав висловив свої співчуття в наслідок трагичних подій в Мукачеві

Єпископ Української греко-католицької церкви звернувся до вірників зі своїм посланням.

“Дорогі в Христі! З великим занепокоєнням отримав вістку про кровопролиття в мирному місті Мукачево, що на Закарпатті. Як для представників органів державної влади, так і для волонтерів та активістів хочу пригадати Божу заповідь: «Не убий!». Насильство та загибель людей у мирному місті за ніяких обставин не можна оправдати благими намірами тих, хто взяв до рук зброю.
В час, коли наша Батьківщина, як жертва зовнішньої агресії, захищає свою свободу та незалежність, усім нам вкрай необхідними є єдність та консолідація нашого суспільства, недопущення внутрішніх поділів, агресії та насильницьких міжусобиць, що тільки знекровлюють наші сили та руйнують здатність до справедливої боротьби”, – говориться у зверненні.

“Європейську Україну, за влучним висловом святого папи Івана Павла ІІ, можна побудувати «не правом сильного, але силою права», тобто закону, який є однаким для всіх. Для внутрішнього оновлення, реформування та очищення нашого суспільства зброю та сліпе насилля ніяк не можна вважати відповідним інструментом.

Прагну висловити співчуття та молитовну близькість усім постраждалим внаслідок цих трагічних подій. Закликаю усіх зберігати громадянський спокій та витримку. Компетентних осіб прошу зробити все можливе для мирного вирішення цього протистояння, відкрито і прозоро провести розслідування цієї трагедії, назвати справжніх її винуватців та не допустити подібного у майбутньому.

Нехай всемилостивий Господь береже нашу Батьківщину від усякого зла, дарує нам мир і злагоду, мудрість та відповідальність у суспільному бутті”, – резюмував Верховний архієпископ.

PMG.ua