Житель Виноградівщини віддав шахраю 10 тисяч

А розраховував за ці гроші придбати трактор

Днями до Виноградівського райвідділу міліції звернувся житель села Онік Виноградівського району й повідомив, що невідома особа заволоділа його грошима у сумі 10 тисяч гривень.

З’ясувалося, що чоловік вирішив купити трактор через інтернет мережу. На одному з сайтів оголошень він знайшов те, що шукав. Зателефонувавши за вказаним номером, він домовився з так званим «продавцем» про вигідну для нього ціну. Але шахрай поставив вимогу про часткову передоплату, іншу ж частину грошей після отримання трактора. Це і стало основною приманкою для чоловіка. Не довго думаючи, чоловік перерахував 10 тисяч гривень зловмиснику. В результаті виноградівець трактор не отримав, а грошей позбувся.

Вже неодноразово аналогічні випадки траплялися з іншими мешканцями району. На жаль ці випадки не поодинокі, їх стає дедалі більше. Незважаючи на численні застереження правоохоронців, громадяни продовжують потрапляти на гачки до інтернет шахраїв.

– Вкотре звертаюсь до громадян, щоб не стати жертвою інтернет шахраїв дотримуйтесь елементарних правил безпеки куплі – продажу через інтернет сайти. Перш за все потрібно користуватися перевіреними сайтами, які вже здобули авторитет, цінують свою репутацію та мають державну реєстрацію. Аби убезпечити своїх користувачів, деякі інтернет-сайти мають базу даних про недобросовісних продавців та покупців. Тому з цього приводу можна звернутися до адміністратора. Варто звернути увагу і на занижену ціну товару, адже таким чином шахраї заманюють «клієнтів». Радимо при покупці товару користуватися послугами пошти, або кур’єра, щоб мати змогу переконатися в якості товару. Ні в якому разі не здійснюйте передоплату за придбані товари. Таке просте правило є надійним способом уникнути шахрайських дій, – говорить т.в.о. начальника виноградівської міліції Михайло Мелай.

Наразі всі факти занесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочаті кримінальні провадження, триває слідство.

Виноградівський РВ УМВС