Закарпатське підприємство прикарманило більше мільйона гривень

А гроші мали піти до казни

Співробітники оперативного управління ГУ ДФС У Закарпатській області спільно з управлінням аналізу ризиків Закарпатської митниці ДФС ефективно спрацювали у рамках операції «Рубіж». Відповідно до орієнтувань, направлених оперативниками до працівників Закарпатської митниці, складено протоколи про порушення митних правил одним із закарпатських підприємств.

Зокрема встановлено, що в першому півріччі 2015 року підприємством, ввезено на митну територію України 3 вантажні автомобілі марки «DAF XF», при цьому для митного оформлення подано неправдиві відомості щодо року виготовлення та першої реєстрації транспортних засобів. Це дало їм можливість ухилилися від сплати податків та митних платежів на загальну суму 1 млн 299 тис. грн, зокрема: акцизного податку – 1 млн 82,5 тис. грн. та ПДВ – 216,5 тис. грн.

За фактом ухилення від сплати податків службовими особами вищезгаданого підприємства, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в значних розмірах, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, яке кваліфікується за ч.1 ст. 212 КК України. Транспортні засоби вилучено. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що в області також тривають спецоперації «Акциз-2015» та «Нафтопродукт-2015».

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області