Олександр Кеменяш: «Мукачівська стрілянина – це не просто локальне з’ясування стосунків, – це тест на спроможність влади навести лад в країні»

«Мукачівська стрілянина – це не просто локальне з‘ясування стосунків, – це тест на спроможність влади навести лад в країні», – так прокоментував події, що сталися в Мукачеві голова Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Олександр Кеменяш.
За словами політика, особи, які призначають зустрічі зі зброєю та влаштовують стрілянину в густонаселеному районі міста, наражаючи на смертельну небезпеку мешканців, очевидно, почуваються безкарними.

– Зараз, як це в нас завжди буває, розпочнеться показовий пошук винуватих, однак, особисто мені видається, що винуваті усі. Якщо навіть місцеві жителі знали за кілька днів, що в Мукачеві визріває серйозний конфлікт, то як про це не знали спецслужби та правоохоронні органи? Якщо в регіоні, який за тисячу кілометрів від зони бойових дій, ходять озброєні автоматами та кулеметами люди, то з ким вони тут воюють? Як бачимо, питань багато, а відповідей наразі нема. Однак, сподіваюся, що в Президента, генпрокурора та нового керівника СБУ вистачить мужності й мудрості нарешті розплутати той клубок проблем, на який раніше воліли закривати очі.

Підприємці, які працюють в сфері туризму, серйозно занепокоєні тим, що Закарпаття через згадані події втратило статус найбезпечнішого краю в Україні. Адже після повідомлень у ЗМІ про стрілянину в Мукачеві багато хто з туристів спакували валізи та поїхали додому.

Що стосується «Батьківщини», то, як заявила лідер партії Юлія Тимошенко, наша фракція є ініціатором створення в Парламенті тимчасової слідчої комісії з розслідування подій в Мукачеві. Сподіваюся, що після ґрунтовного розслідування цієї справи в спокійному й мирному Закарпатті більше ніхто не насмілиться посягати на життя та безпеку людей, а туристів не лякатимуть екстреними випусками новин зі стріляниною», – прокоментував Олександр Кеменяш.

http://nedilya.net