Три тисячі прокурорів звільнять

15 липня 2015 року набрав чинності новий Закон України «Про прокуратуру».

Під керівництвом Генерального прокурора України Віктора Шокіна проводиться робота по впровадженню Закону в практичну діяльність. З цією метою вжито низку невідкладних організаційно-практичних заходів.

Зокрема, Генеральний прокурор Віктор Шокін підписав накази, якими затверджено нові структури як Генеральної прокуратури України, так і регіональних прокуратур.
Приведено у відповідність до вимог Закону структуру органів прокуратури України та скорочено штатну чисельність на більш ніж 3 000 одиниць.

На даний час загальна штатна чисельність працівників органів прокуратури не перевищує 15 000 осіб.

У Генеральній прокуратурі України утворено департаменти, управління та відділи.

Зменшено кількість структурних підрозділів, в тому числі самостійних, та, відповідно, кількість керівного складу.

Також у відповідності до вимог Закону у структурі центрального апарату ліквідовано посади перших заступників керівників підрозділів, старших прокурорів відділів, старших помічників із особливих доручень, старших помічників та помічників як Генерального прокурора України, так і його заступників.

У структурах регіональних прокуратур, які також приведено у відповідність до вимог Закону, зменшено кількість заступників прокурорів регіонів, ліквідовано посади старших прокурорів прокуратур, старших прокурорів відділів прокуратур. Робота щодо реформування органів прокуратури України триває.

Прес-служба Генпрокуратури України