Закарпатську митницю передадуть в управління британській компанії

Уряд створює робочу групу щодо передачі низки митниць в управління британській компанії.
Кабінет Міністрів України приймає рішення про невідкладне створення робочої групи щодо передачі низки митниць в управління британській компанії, яка має значний досвід в управлінні митницями в Європі, – повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 22 липня.

Він зазначив, що вчора провів зустріч із керівництвом цієї компанії.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд розглядає передачу в управління британській компанії в першу чергу Закарпатської, Львівської, Волинської та Чернівецької митниць: «Вони повинні перейти під управління незалежної і фахової компанії, і на цих митницях повинен бути наведений порядок: в першу чергу це боротьба з контрабандою, збільшення доходів митниць та інституційна спроможність митної служби як такої».

«Ми розглядаємо передачу цих митниць в найкоротші терміни. Голова Державної фіскальної служби отримав відповідне доручення. Ми з Міністром фінансів займаємо єдину позицію», – наголосив Арсеній Яценюк.

За словами Глави Уряду, ці експериментальні митниці дадуть можливість, зокрема, натренувати нових українських митників, «щоби вся система митної служби, яка залишається корумпованою, пострадянською і, на жаль, не виконує своєї основної функції – збір доходів і прозорість та чесність при митному оформленні, – була реформована якнайшвидше».

http://www.kmu.gov.ua