Москаль заявив про критичний економічний стан у Закарпатті

За словами керівника Закарпатської ОДА, в регіоні протягом 10 років не було реалізовано жодного інвестиційного проекту.

Закарпаття перебуває в “дуже критичному економічному та фінансовому становищі”.

Такого висновку дійшов новий очільник регіону Геннадій Москаль. На його персональній веб-сторінці вміщені статистичні дані про економічні та соціальні показники регіону. У коментарях до них керівник ОДА говорить про те, що “промислове виробництво в краї впало й становить 84,3% до аналогічного періоду минулого року”.

У повідомленні відзначено, що пенсіонерів у краї “мало не вдвічі більше, ніж працюючих”. Стан справ керівник регіону охарактеризував прислів’ям: “Семеро з ложкою — один із сошкою”.

“З 2005-го в області не було реалізовано жодного серйозного інвестиційного проекту! Інвестували тільки ті підприємства, що закріпилися до цього періоду, а це говорить про побоювання власників капіталу йти на наш ринок через високі ризики”, — наголосив Москаль.

За його словами, темпи падіння різко посилюються. Будівельні роботи скоротилися на 88,4%, експорт до 81%, імпорт до 60,2%. Оборот роздрібної торгівлі знизився до 81,3%.

“Наразі на нарадах ми вивчаємо ситуацію по кожній галузі, але, на жаль, картина вимальовується дуже невтішна”, – заявив очільник Закарпаття. Про тяжку ситуацію керівник місцевої ОДА говорить не вперше.

Нещодавно в розмірковуваннях на цю тему Москаль назвав причину інвестиційного голоду на Закарпатті. На його думку, інвестор не йде з грошима в регіон через місцевий криміналітет.

http://tsn.ua