В’ячеслав Грозний: Матч проти «Шахтаря» – хороша школа для нашої команди

Перед матчем з донецьким «Шахтарем» головний тренер ужгородської «Говерли» дав оцінку майбутньому протистоянню та прокоментував результати жеребкування 1/16 фіналу Кубка України.

– «Шахтар» – лігочемпіонівська команда. Перші три тури ми граємо з командами, які виступають у єврокубках. Передбачаю, що нас возитимуть «серйозно», «Шахтар» у всіх виграв, взяв Суперкубок у матчі з «Динамо», легко розібрався з луцькою «Волинню», а перед цим обіграв «Олександрію». Та й у кваліфікаційному матчі Ліги Чемпіонів за грою вони були сильніші ніж «Фенербахче». Втрата кількох провідних гравців зовсім не позначилася на грі донецької команди. Натомість з’явилися нові лідери – Тейшейра, Тайсон, Марлос, повернувся досвідчений Едуардо. Тому ми будемо ставити в захист не лише автобус, а цілий трамвайно-тролейбусний парк.

На цей матч на поле, якщо можна б було то випустив би проти 11 гравців «Шахтаря» 20 наших, та й то не знаю чи змогли би їх переграти. Тим не менш, такі матчі – хороша школа для наших молодих гравців. Для нас більш значимим є наступний домашній матч проти запорізького «Металурга», з яким боротимемося за турнірні місця в таблиці. А «Шахтарю» та його тренеру Мірчі Луческу, якого вчора вітав з ювілеєм бажаю вдачі та здоров’я.

Щодо жеребкування 1/16 Кубка України, то добре б було якби нам випав «Тернопіль», а так прийдеться їхати аж до Харкова. Під час жеребкування слід враховувати територіальний принцип. В наших реаліях, коли доводиться економити на всьому – це цілком нормально.

Нам випав непростий суперник – харківський «Геліос», команда добре вкомплектована й організована. Там будь-якій команді буде важко грати та й мотиваціія команд з нижчих літ значно більша, ніж у прем’єрлігівських клубів. Ми в минулому розіграші Кубку важко на цій стадії переграли «Черкаський Дніпро», програючи в ході матчу з рахунком 0:1, зуміли переломити хід гри й здолали «дніпрян» 2:1. Не маю сумнівів, що й з «Геліосом» гра буде нелегкою.

Прес-служба ФК “Говерла”

https://zakarpatpost.net