На кордоні з Угорщиною – черги, затриманих митників побільшало

В Угорщині тривають слідчо-оперативні заходи по боротьбі з контрабандою, кількість затриманих митників збільшилося до 23.
Про це повідомив глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, через перевірки угорських силовиків тривалість перетину українсько-угорського кордону різко збільшилася, що призвело до утворення великих черг.

“Черги не пов’язані з діями української сторони і є тимчасовими, а проте Закарпатська облдержадміністрація просить до туристів, які їдуть на автотранспорті відпочити в країни ЄС через українсько-угорський кордон, взяти цей факт до уваги”, – зазначив Москаль.

Окрім того у Загоні та Ніредьгазі (угорські населені пункти біля кордону з Україною) виявлено два нелегальні склади з контрабандними сигаретами, на території Австрії затримані чотири фури з сигаретами, які під оперативним супроводом силовиків рухалися від Загоні в бік Італії.

У Рахівському районі Закарпатської області біля контрольно-слідової смуги мукачівські прикордонники виявили сховок із 10 ящиками сигарет, призначених для нелегального переправлення в Румунію.

“Власники сховку встановлюються, сигарети вилучені. Інших спроб контрабанди крупних партій тютюнових виробів уздовж державного кордону на Закарпатті за минулу добу не зафіксовано”, – повідомив Москаль.
При цьому Москаль звернувся до всесвітньовідомих виробників тютюнових виробів, чиї представництва є в Україні, з проханням посприяти в боротьбі з контрабандою сигарет на західних кордонах країни.

“У першу чергу ми просимо провести лабораторні дослідження вилучених сигарет на предмет їхньої ідентифікації й місця виробництва – аж до конкретної фабрики в Україні чи за кордоном. Таким чином можна буде з’ясувати точні джерела контрабандних потоків, що йдуть через нашу область, і встановити процент контрафактної продукції”, – зазначив він.

“По-друге, просимо організувати тренінги наших силовиків, що охороняють кордон, для підвищення їхньої кваліфікації. По-третє, очікуємо на допомогу в придбані сучасного обладнання для виявлення контрабандних сигарет у автомобільному чи залізничному транспорті”, – підкреслив Москаль.

http://www.pravda.com.ua