Архієпископ Феодор відвідає Свято-Марії-Магдалинівський жіночий монастир у Зарічеві

4 серпня, своє престольне свято молитовно вшановує одна з наймолодших обителей Мукачівської єпархії – Зарічевська.

У день пам’яті святої рівноапостольної Марії Магдалини Зарічевський монастир з архіпастирським візитом відвідає керуючий єпархією – Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Архієрейське богослужіння в монастирі розпочнеться з 10-ї години.

 

 

 

 

 

 

Ініціаторами заснування монастиря на Перечинщині були настоятель Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря архімандрит Митрофан (Шимон), ієрей Василій Керецман, священноінок Марк (Куштан), настоятель Свято-Успенського храму в Дубриничах Василій Поп, протодиякон Олександр Монич, голова сільської ради І.Ю. Магада.

На початку літа 2007 року було отримано благословення правлячого архієрея. Тодішній єпископ Мукачівський і Ужгородський Агапіт (Бевцик) (26.07.2000-14.12.2007) на прохання про відкриття нового монастиря та початок будівельних робіт дав свою резолюцію: «Благословляю».

Отже, безпосередня фактологічна історія монастиря розпочалася 29 липня 2007 року.

Безпосереднє монаше життя на місці обителі розпочалося 27 квітня 2010 року, коли з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора для проходження пастирського служіння і відповідальними за організацію та будівництво монастиря були направлені молодий священноінок Марк (Куштан) та диякон, а згодом і ієрей Василій Керецман.

30 травня 2010 року в неділю Всіх Святих була відслужена перша Божественна літургія.

У липні того ж року до обителі прибули перші сестри, одна з яких згодом стала першою настоятелькою. Сестри сюди були направлені з благословення архієпископа Хустського і Виноградівського Марка зі Свято-Успенського жіночого монастиря в селі Угля Тячівського району.

http://nedilya.net