«Говерла» зазнала першої поразки в сезоні

Рахунок 2:0

Шахтар” (Донецьк) – “Говерла” (Ужгород) 2:0

Голи: Тейшейра 50, Едуардо 74

“Шахтер”: Каніболоцький – Срна, Ордець, Кучер, Азеведо – Коваленко, Малишев – Марлос (Едуардо 69), Тейшейра, Бернард (Тайсон 64) – Феррейра (Гладкий 46)

Тренер – Мірча Луческу

“Говерла”: Рудько – Люлька, Ягодінскіс, Лухтанов, Цуріков – Чумак, Савченко – Хобленко (Полегенько 61), Гемега (“Халк” Худобяк 81), Кузик (Гончар 86) – Хльобас

Тренер – Вячеслав Грозний

Попередження: Коваленко 90+2 – Савченко 52, Цуріков 90, Ягодінскіс 90+3

Між 2-ма зустрічами з «Фенербахче» Мірча Луческу вдався до багатьох експериментів зі складом на матч проти «Говерли». Перспективна молодь виявилась не з числа лякливих, а продовжила грати у той футбол, який приносив їм результат. Біля воріт Артура Рудька було постійно гаряче.Все розпочалось із влучання Факундо Феррейри у поперечину під час дебютної атаки, так і продовжувалось до самої перерви – справді небезпечними ударами, але такими, які не приносили найголовнішого – голу.

А от другий тайм розпочався з удару гравця закарпатської команди Віталія Гемеги, коли знадобилась майстерність Антона Каніболоцького. Але відповідь «Шахтаря» була бездоганною. Причому Алекс Тейшейра, без голів якого не обходиться 7-й поєдинок поспіль у Чемпіонатах України. Загалом заміни господарів відчутно посилили атак вальний потенціал. Олександр Гладкий знову не забив, однак виявив себе як командний гравець. А інші запасні організували ще одне взяття воріт – Тайсон знайшов пасом Едуардо, і той, недовго перебуваючи у грі. Знову удар наносився приблизно з лінії штрафного майданчика. З чисельних нагод донеччан довести справу до розгрому жодна не була використана. А зусиль найактивнішого у складі «Говерли» Ореста Кузика не вистачило, щоб всерйоз тиснути на грізного опонента.

ФК “Говерла”