Москаль: «Із таким ставленням до загиблих героїв Закарпаття ніколи не виконає план по мобілізації…»

Тіло Руслана Ігнатишина, що загинув на Сході України, вчора увечері на спеціальному транспорті вивезли з Дніпропетровська і ще сьогодні в другій половині дня привезуть у рідне село Скотарське Воловецького району.

Похорони відбудуться завтра (так вирішили рідні загиблого) з усіма почестями – оркестром, почесною вартою, салютом…

– 29-річний Руслан Ігнатишин працював лісорубом на Мукачівській дистанції колії Львівської залізниці, його мобілізували в Збройні сили 1 серпня минулого року, – зазначає керівник Закарпаття Геннадій Москаль. – Хлопець уже відслужив рік і ось-ось мав демобілізуватися. На жаль, не встиг… 28 липня Руслан загинув біля Ясинуватої (Донецька область) під час виконання бойового завдання. За свою кар’єру я надивися всякого, але зараз не можу стримати обурення. Про смерть Руслана рідним повідомили одним реченням по телефону,після чого зв’язок зник. Ні про обставини загибелі, ні про місцезнаходження тіла, ні про час, коли його доставлять додому, ніхто не сказав жодного слова. Цілий тиждень вбита горем мати (батько Руслана помер три роки тому) намагалася з’ясувати, що сталося з її дитиною, і коли її привезуть додому. Усі інстанції просто футболили її – хтось байдуже, а хтось і грубо – мовляв, не заважайте, у нас і без вашого сина справ достатньо.

Тільки вчора про цю дику ситуацію стало відомо мені. Усе було вирішено протягом кількох годин, але я мушу сказати – з таким ставленням до загиблих героїв Закарпаття ніколи не виконає план по мобілізації… На жаль, не зможу особисто бути присутнім на похоронах, бо маю термінове відрядження в Київ. Висловлюю глибокі співчуття рідним Руслана і прошу вибачення за безсердечність і бездушність військових і цивільних чиновників. Обіцяю, що будь-які подібні прояви в майбутньому буду викорінювати найжорсткішими методами!, -наголошує очільник Закарпаття.