Закарпатська міліція переконує ОБСЄ, що конфлікт в Мукачеві на рівень злочинності не вплинув

В Ужгороді відбулася зустріч начальника УМВС України в Закарпатській області полковника Сергія Князєва з представниками ОБСЄ Драгославом Цветіком, Денесом Декані та Анатолієм Дзізінським.

Гості цікавились багатьма питаннями, передовсім ситуацією в краї у зв′язку з резонансними подіями в Мукачеві. Очільник закарпатської міліції запевнив, що криміногенна ситуація на Закарпатті не змінилася, вона контрольована.

– На Закарпатті безпечно! – наголосив керівник обласної міліції.

Він також розповів про те, що обласна влада й міліція посилили боротьбу з контрабандою. Потребують також нагального вирішення проблеми контрабанди наркотиків та нелегальної міграції, але їх Україна може вирішити тільки спільно з європейськими партнерами.

Гості цікавились реформуванням міліції й створенням патрульної поліції. Після підписання Президентом відповідного закону через 3 місяці міліції як такої не буде. Але створення української поліції – це не справа одного чи двох місяців. На загальну реформу системи МВС передбачено 18 місяців.
Набір у нову патрульну поліцію йде прозоро, під контролем громадськості. Сергій Князєв запросив спостерігачів ОБСЄ відвідати Закарпатську облдержадміністрацію й самим пересвідчитись, як відбувається набір у нову поліцію. А вже через три місяці перші закарпатські полісмени вийдуть на патрулювання.

Представники ОБСЄ висловили побажання й надалі співпрацювати із закарпатськими правоохоронцями. У свою чергу полковник Князєв запевнив, що закарпатська міліція відкрита для громадськості та європейських сусідів.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області