Закинуті землі Тячівщини приберуть

Благоустрій територій у населених пунктах Тячівського району обговорили у райдержадміністрації на нараді за участю керівників органів місцевого самоврядування.

Заступник голови Тячівської РДА Василь Каганець наголосив, що тема благоустрою особливо актуальна влітку, коли багато відпочивальників, проїжджаючи селами, бачать зарослі чагарниками узбіччя та цілі ділянки сільськогосподарських угідь. Крім того, в той час як занедбані землі пустують, вільних ділянок, яких потребують люди, а зокрема й учасники АТО, фактично немає.

Як наголосив в.о. голови РДА Василь Дем’янчук, питання виділення земельних ділянок учасникам АТО потребує особливої уваги: деякі з них так не отримали гарантовану законодавством землю у власність. Тож названі питання слід вирішувати комплексно і якнайшвидше, – підкреслив керівник району.

Загалом питання впорядкування земель пов’язано і з виготовленням генеральних планів. Як наголосив головний архітектор району Аскольд Шпиток, всі голови місцевих рад мають можливість звернутися до містобудівної архітектурної ради з приводу виготовлення генпланів, і їм буде надано посильну допомогу. Це значно полегшить процедуру узаконення земельних ділянок і різних інших правочинних дій, повязаних із землевпорядкуванням.

На сьогодні в районі уже розроблені три генплани в селах Теребля, Руське Поле та Глибокий Потік, на розгляді містобудівної ради генплани таких сіл як Ганичі, Вонігово, Лази з Округлою.

Тячівська РДА