На Іршавщині впіймали браконьєра

У селі Луково працівники Іршавського райвідділу міліції затримали рибалку, який займався незаконним виловом риби, занесеної в Червону Книгу.

Про факт браконьєрства до чергової частини Іршавського райвідділу міліції повідомили представники Держрибохорони. Вони їхали дорогою і біля моста у селі Луково побачили, як невідомий чоловік сіткою ловить рибу.

На місце події виїхали правоохоронці, які затримали 52-річного мешканця села Луково. Чоловік за допомогою сітки виловив у річці Боржава 8 рибин, з яких 4 занесені в Червону Книгу. Знаряддя риболовлі – сітку правоохоронці вилучили.

Даний факт внесено до Єдиного обліку, триває перевірка.

Згідно ст.249 Кримінального кодексу України (Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) і ст.250 Кримінального кодексу України (Проведення вибухових робіт з порушенням правил охорони рибних запасів) передбачають покарання аж до позбавлення волі на строк до трьох років. Стаття 85 Кодексу України про адміністративне правопорушення ( Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) передбачає відповідальність у вигляді штрафу і вилучення знаряддя риболовлі й усього незаконного вилову.

Джерело: Іршавський РВ УМВС