Ужгородському аеропорту виділять понад 4 мільйони на реконструкцію

Цьогоріч з обласного бюджету виділять кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації і проведення її комплексної державної експертизи з реконструкції міжнародного аеропорту “Ужгород”. Про це працівникам аеропорту повідомив голова облради Володимир Чубірко.

Відповідний проект рішення “Про внесення змін до програми підвищення ефективності функціонування аеропорту «Ужгород»” планують розглянути на другому пленарному засіданні 23 сесії облради. Основні заходи проекту передбачають проведення реконструкції злітно-посадкової смуги – відновлення її асфальтобетонного покриття та розширення до 45 м; руліжної доріжки – відновлення асфальтобетонного покриття та розширення до 18 м з узбіччями до 3,5 м; реконструкцію трансформаторної підстанції № 2, технічних будівель (ремонт фасадів, покрівель будівель та їх внутрішніх приміщень) тощо.

Реалізацію заходів планується здійснити за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2015–2016 роках. Для цього розроблено та подано на конкурсний відбір інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році, проект “Реконструкція міжнародного аеропорту “Ужгород” по вул. Собранецькій, 145 в м. Ужгород. І черга”.

З обласного бюджету передбачається виділити цього року на розвиток аеропорту “Ужгород” 4 млн. 30 тис. гривень.

Прес-служба Закарпатської облради