12 ужгородських ромів попросилися до армії

Вперше за усі хвилі мобілізації закарпатські роми виявили бажання вступити до лав Збройних сил України, повідомляє УНН з посиланням на військового комісара Ужгорода і Ужгородського району Миколу Журавльова.

5 серпня до військкомату звернулися 12 громадян України з числа ромської общини із проханням взяти їх на службу. За словами військового комісара, після медичного обстеження лише двоє були визнані придатними до виконання військових обов’язків.

“Один з двох, як виявилося, не мав документів громадянина України, які міграційна служба м. Ужгород зобов’язалася оперативно поновити”, — повідомив М.Журавльов.

Разом з тим, за словами військового комісара, українським ромам, на яких також розповсюджується стаття 65 Конституції України про обов’язок захищати країну, майже неможливо вручити повістки. На Закарпатті вони й тепер продовжують жити у таборах, які не мають постійної локації й кочують регіоном. Тому прихід 12 ромів є абсолютно добровільним бажанням.

Майбутні захисники не приховували, що у військовій службі їх приваблює, перш за все, матеріальне винагородження, адже вони одразу отримують 8 мінімальних заробітних плат.

УНН