За 20 км від КПП «Чоп – Захонь» викрили підпільну тютюнову міні-фабрику

Неподалік від міста Кішварда, що на сході Угорщини неподалік українського кордону, співробітники NAV – податкової та митної служби Угорщини – виявили підпільний цех з виготовлення сигарет.
Ця міні-фабрика діяла у селі Келче, у приватному будинку. Зокрема тут вилучили спеціальний верстат, 46 кг подрібленого тютюну та готові цигарки. Проти власника було порушено кримінальну справу.

Також 6 серпня, у одному з гаражів поблизу Ніредьгази також виявили 100 кг тютюну на суму понад 2 млн форинтів. Поліцейські затримали трьох чоловіків, які переносили розфасований у пакунки по 1 кг тютюн із автомобіля. Походження товару жоден із чоловіків пояснити не зміг.

Нагадаємо, що за останні кілька тижнів під впливом контрабандних розбірок в Мукачеві 11 липня, в Угорщі відбулося ціла низка спецоперацій із затриманням митників та цивільних, які можуть бути причетні до контрабанди на угорсько-українському кордоні.

Тим часом, в Україні, зокрема на Закарпатті, стало кілька гучних затримань контрабанди, але поки не було жодного гучного арешту чи звільнення, окрім хіба що керівника Мукачівського прикордонного загону. Більше того, Закарпатською митницею досі керує Роман Крутяк, який очолив її у вкрай дивний спосіб рівно за місяць до контрабандних розбірок у Мукачеві.

http://www.mukachevo.net