Зі Свалявщини прийдуть просити води у губернатора

Уже чотири роки поспіль в літню пору вони не мають води
Нагадаю, село не має власне водогону. Інженерні мережі свого часу незаконно придбала Укрпрофоздоровниця. Два санаторії, представники останньої, думають лише про бізнес, спрямований на збагачення власних сімей. Упродовж десяти років обіцяли повернути водогін на баланс громади, та далі обіцянок справа не пішла.

Першим кроком було жителів Поляни до сільського голови Івана Дрогобецького. Цитую: «Ми, що нижче підписалися – мешканці територіальної громади занепокоєні становищем, яке турбує нас щороку, а найактуальніше в літню пору року, це питання водопостачання осель, яке вкрай незадовільне. На сьогоднішній день санаторій «Сонячне Закарпаття» не справляється з обслуговуванням водогону. Тому, відповідно до законодавства, вимагаємо звернутися у відповідні інстанції, з метою недопущення екологічної катастрофи, для визнання права власності на водопровід та очисні споруди за територіальною громадою Полянської сільської ради. Просимо Вас посприяти та вирішити це питання». До слова, підписалось 1147 жителів села Поляна.

Наступний лист із підписами керівнику сільської ради приходить уже від підприємців. «Ми, що нижче підписалися – приватні підприємці, представники організацій, туристичних санаторно-оздоровчих, готельних комплексів, установ, власники приватних садиб, які на сьогоднішній день є споживачами прісної води з водогону «Луг», з метою недопущення в подальшому перебоїв з постачанням прісної води, що створює незручності для відпочиваючих, що проживають у наших готель та садибах, кількість яких, до речі, у чотири рази перевищує кількість відпочиваючих у профспілкових санаторіях. Вимагаємо прискорити процес передачі водогону Луг у комунальну власність Полянської сільської ради у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про порядок передачі в комунальну власність державного житлового фонду, що перебував у повному господарському віданні або в оперативному управлінні підприємств, установ та організацій» та підтримуємо заяву Полянської сільської ради про визначення права власності на водогін Луг за Полянською сільською радою»». Усього підписалось 48 підприємців.

Як підсумок, уже у вівторок близько 3000 жителів Поляни збираються до голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Хто-зна, можливо, хоч керівник краю у змозі вирішити дане питання.

Джерело: Вадим Сурмай, mgir.info