На Закарпатті розроблять проект управління твердими побутовими відходами

З цим питанням голова облради  звернувся до ректора УжНУ  та директора НДІ Державного управління та регіонального розвитку

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко звернувся до ректора УжНУ Володимира Смоланки та директора НДІ Державного управління та регіонального розвитку Володимира Приходька з пропозицією розглянути можливість підготовки проекту управління твердими побутовими відходами для Європейського Інвестиційного банку.

Про використання можливостей рамкового кредиту Європейського інвестиційного банку «Муніципальна структура в Україні» (сектор – «тверді побутові відходи») Володимир Чубірко домовився з керівником представництва банку в Україні Лілією Чернявською.
Проект твердих побутових відходів – сектор, що прийнятним для фінансування відповідно до Рамкової угоди Європейського Інвестиційного банку для України. В рамках проекту Закарпаття може створити полігони, побудувати сміттєпереробні комплекси.

«Це цікава пропозиція європейських партнерів для нашого краю. За допомогою інвестицій з Європи ми зможемо вирішити «сміттєву» проблему. І перший такий проект ми вже реалізуємо на Берегівщині, де коштом ЄС співфінансується будівництво сміттєпереробного комплексу. Зацікавленість у врегулюванні проблеми зі сторони європейців зрозуміла – вони хочуть, щоби на прилеглих територіях до ЄС було чисто. І ми маємо активніше скористатися допомогою сусідів», – вважає Володимир Чубірко.

Прес-служба облради