Закарпаття провалює шосту хвилю мобілізації

Гірше справи тільки на Франківщині

На сьогодні Закарпатська область виконала план 6-ї хвилі мобілізації на 27 відсотків. Це передостанній показник по Україні, нижче тільки Івано-Франківська область — 25 відсотків.

У розрізі окремих територіальних одиниць найгірше справи на Воловеччині (4%), Виноградівщині (10%) та Тячівщині (13%). Найкращі в м.Берегово — 88% (при тому, що попередню, 5-ту хвилю мобілізації, це місто виконало з найменшим по області показником), Перечинському (65%) та Великоберезнянському районах (50%).

Щодо міст обласного значення, то Ужгород виконав план із мобілізації на 35%, Мукачево – на 38%, Хуст – на 17%, Чоп – на 27%.

– Головні причини таких низьких показників дві, — коментує наведені цифри керівник області Геннадій Москаль. – Перша – безвладдя в районах, друга – наближення місцевих виборів, через які сільські, селищні та міські голови не хочуть займатися мобілізацією, щоб не налаштувати проти себе електорат. Першу причину ми фактично усунули – в більшості районів призначені голови РДА. А щодо другої, то найближчим часом я особисто зустрічатимуся з сільськими головами по окремих районах і нагадаю їм, що вибори виборами, але за саботаж мобілізації передбачена відповідальність. Більшу частину Конституції складають права громадян України, там є всього кілька обов’язків. Один із них – це захист Батьківщини.

Офіційний сайт Геннадія Москаля