“Закарпатгаз” брав гроші за нікому не потрібні послуги

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПАТ «Закарпатгаз» на 20 тис. грн за зловживання монопольним становищем.

До Відділення надійшло звернення Управління Служби безпеки України щодо неправомірних дій Товариства, пов’язаних з наданням послуг з технічного обслуговування газопроводів і споруд на них та окремих робіт з будівництва, капітального ремонту, заміною газових мереж і обладнання, які затверджені інвестиційними програмами ПАТ «Закарпатгаз».

За результатами розгляду справи встановлено, що Товариство, порушуючи вимоги Правил безпеки систем газопостачання України недотримувалось періодичності проведення робіт (послуг) з технічного обслуговування і ремонту об’єктів і споруд систем газопостачання, а саме – збільшувало частоту її проведення. Це призвело до стягнення плати за роботи (послуги), які фактично не надавалися та не потрібні споживачам.

При визначенні розміру штрафних санкцій враховано, що Відповідач у справі визнав факт вчинення порушення та вжив заходи щодо недопущення таких порушень у подальшій роботі.

Джерело: Закарпатське обласне територіальне відділення АМКУ