Закарпатські підлітки крали все, що бачили

Тепер за все доведеться відповідати…

Працівники карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліціївикрили трьох неповнолітніх ужгородців, які скоїли дві крадіжки. Їх здобиччю стали гаманці з грішми. Один поцупили з коридорунезачиненої квартири, інший – з автомобіля.

23-річна ужгородка через власну недбалість позбулася гаманця з грошима всумі 700 гривень та двома банківськими картками. Повернувшись з роботи додому, жінка залишила двері квартири відчиненими, а сама зайнялася хатніми справами. Через деякий час вона почула, що грюкнули вхідні двері. Вийшла, а там немає нікого. Коли ж виявила відсутність гаманця, який був на стільчику в коридорі, то зрозуміла, що до її помешкання заходили крадії…

Ще однією жертвою стала 35-річна мешканка міста. Як і в першому випадку,жінка позбулася гаманця з грошима в сумі 5700 гривень через свою необачність. Гаманець потерпіла залишила в автомобілі, який припаркувала біля будинку, а вікно зачинити забула. Легковажністю потерпілої скористалися крадії…

Правоохоронці почали перевіряти раніше судимих осіб та схильних до скоєння злочинів. Розшукували та опитували можливих свідків злочинів.Таким чином у поле зору оперативників потрапили троє неповнолітніх ужгородців віком 14-16 років.

У крадіжках хлопчаки зізналися та розповіли, що під приводом жебракування ходили по будинках. Смикали за ручки дверей. Якщо двері квартири були незамкнені, тихенько заходили й викрадали все цінне, що потрапляло на очі. Таким чином потягнули гаманці з квартири та машини.

За даним фактом розпочато досудове слідство за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).

Співробітники ужгородської міліції звертаються до власників автомобілів. Не залишайте свої машини відкритими, навіть на короткий час. Паркуйтесь на стоянках, що охороняються. Не залишайте в машині документи та цінні речі, які можуть привернути увагу злочинців.

Щоб до вашої домівки не потрапили сторонні особи, не залишайте ключі від квартири під килимком, на електрощиті, в поштовій скриньці або в інших схованках. При виході з квартири завжди закривайте балконні рами, вікна та кватирки. Не залишайте вхідні двері до помешкання відчиненими, навіть на кілька хвилин, завжди зачиняйти їх.

Якщо ж уникнути неприємностей не вдалося, негайно звертайтеся в міліцію. Чим раніше ви це зробите, тим швидше будуть знайдені злочинці. Пам’ятайте, що збереження вашого майна залежить від вас самих. Будьте обережні!

Інформація Ужгородського МВ УМВС