Приїжджі з Києва “обчистили” магазин мобільних телефонів в самісінькому центрі Ужгорода

Троє раніше судимих жителів столиці приїхали на Закарпаття красти, але попалися працівникам карного розшуку. Гастролери встигли обікрасти в Ужгороді популярний магазин мобільної техніки й кілька автомобілів.

Серйозну групу злодіїв-гастролерів затримали днями закарпатськірозшуківці. Деталі спецоперації нам розповів начальник управління карного розшуку УМВС області полковник міліції Василь Лешко.

Почалося все з того, що в Ужгороді поселився такий собі 38-річний киянин. Чоловік цей має за плечима судимість за крадіжки, але нібито вирішив «зав′язати» зі своїм кримінальним минулим. Одружився на красивій забезпеченій ужгородці. Здавалося б, живи і радій життю. Однак кримінальне минуле міцно тримає за горло…

Нещодавно в гості до згаданого киянина приїхали на яскравій «БМВ» троє друзяк із Києва. Чоловікам 36, 38 та 40 років. Усі – раніше судимі за майнові злочини. Свого часу ця група «гастролерів» скоїла резонансну крадіжку в Харкові – обікрала там відомий магазин хутрових виробів.

Як казали опісля в міліції самі кияни, в Ужгород вони приїхали «подивитися на пересихаючий Уж»…

Насправді ж непрохані гості «чистили» машини й крамниці. Наразі цій групі доведено 3 епізоди: крадіжку з магазину мобільних телефонів і двох автомобілів.

Машини вони відкривали за допомогою спеціальних сканерів, які блокують захисну сигналізацію. Таким чином з одного авто в центрі Ужгорода взяли ключі від квартири, гаманець та кредитну картку банку, з якої зняли гроші в сумі 29 тисяч гривень. А біля одного з супермаркетів міста «бомбанули» іншу іномарку, звідки взяли гроші в сумі 2160 гривень, ноутбук і планшет.

Проте найбільше пофартило київським «гастролерам» у відомому магазині електронної техніки на вул.Корятовича. В приміщення вони дісталися серед ночі шляхом віджиму металопластикових дверей. Менш ніж за хвилину професійні злодії змели з полиць 23 коштовних мобільних телефони (в основному «Айфони» та «Самсунги» останніх моделей) і 15 планшетів. Сума заподіяних збитків склала 240 тисяч гривень.

Злодюги діяли так оперативно, що коли за хвилину після спрацювання сигналізації в магазин прибула приватна охорона, там уже нікого не було…

Однак київські «гастролери» не врахували одного – весь цей час за ними пильно спостерігали працівники карного розшуку. Міліціонери встановили готель, в якому вони жили, відслідковували в місті їхню машину. Опери навіть зафіксували, як ті викидали з машини дорогою після скоєння крадіжки «фомку» та інший злодійський реманент…

Вочевидь, професійні крадії відчули, що їх «пасуть», бо відразу ж після скоєння крадіжки з магазину вирішили втекти із Закарпаття. Затримали їх удосвіта на посту міліції в Нижніх Воротах на виїзді з області. Спершу міліціонери взяли двох киян із частиною речових доказів. Їх третій спільник намагався втекти поїздом із краденими планшетами, його теж затримали.

Затримана група виявилася «битими вовками». За плечима в 40-річного Андрія, 38-річного Василя та 36-річного Михайла – багате кримінальне минуле. Усі троє судимі за крадіжки, а один і за розбійний напад. «Гастролери» крали по всій Україні. Скажімо, зізналися в крадіжці дорогих шуб із магазину відомого власника в м.Харків. Де ще вони встигли наслідити, має встановити слідство.

– Затримання цієї серйозної групи злодіїв-гастролерів – це яскравий приклад того, як має працювати карний розшук, – коментує начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Князєв. – Усі співробітники, які «доклали рук» до реалізації даної інформації та затримання злочинців, будуть заохочені.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області