Синевир назвали найгарнішою альтернативою морю

Озеро Синевир увійшло в ТОП-10 озер України, повідомили в адміністрації НПП “Синевир”.

Рейтинг найцікавіших озер України склали туристичні фірми, які шукають альтернативу морському відпочинку. Фахівці склали список із десяти озер України, які викликають неабиякий інтерес у туристів і відпочинок біля яких значно дешевше обійдеться туристу.

Кожний водний об’єкт має якусь свою особливість, яка відрізняє його від інших. Озеро Бребенескул – найвисокогірніше, Ялпуг – найбільше, Світязь – найглибше, Сиваш – найбільш мертве, Шелехівське озеро – найдавніше, Біле озеро – лісове, Блакитне озеро – блакитноводне, термальне озеро в Косино – найгарячіше, озеро на Буковелі – штучне.

Озеро Синевир увійшло у ТОП -10 як найкрасивіше озеро України. Розташоване на території Національного природного парку «Синевир» в обіймах пухнастих смерек, озеро зачаровує відвідувачів дивовижною незайманою красою.

Синевир – це найбільше озеро Карпат, розташоване на висоті 989 м, а його площа становить 4-7 га. Максимальна глибина озера 24м. Вода в озері дуже холодна, навіть влітку вона не тепліше 11 градусів. Купатися в озері не дозволяється. У воді водиться багато форелі і раків.

Джерело: НПП “Синевир”