Берегівські дітлахи завітали до рятувальників на екскурсію

19 серпня берегівські рятувальники приймали в себе гостей – у 12-ій державній пожежно-рятувальній частині відбулася екскурсія для школярів.

Захід організували з ініціативи бібліотеки с. Оросієво Берегівського району. 20 юних любителів книжок віком від 9 до 15 років приїхали в м. Берегово, аби дізнатися багато цікавого про роботу пожежних-рятувальників. Оскільки більшість дітей є представниками національної меншини, екскурсію проводили переважно угорською мовою.

Насамперед дітлахам показали гараж, де знаходиться вся необхідна при гасінні вогню пожежна техніка. Школярі детально роздивилися пожежні автомобілі й почули, які загорання ліквідовують за допомогою води, піни чи порошку. Дітям продемонстрували основних «помічників» рятувальника, як-то пожежний рукав для гасіння полум’я чи пневматичні ножиці для витягання людей із машин, постраждалих під час ДТП. Крім цього, молодь відвідала диспетчерський пункт, кімнату відпочинку пожежників, а також тренувальну башту для відточування професійних навичок вогнеборців.

Після оглядової екскурсії рятувальники провели для дітей пізнавальну лекцію. Насамперед школярам нагадали правила безпеки на воді, оскільки лише цього року на водних об’єктах Берегівського району загинуло троє людей. Невтішною є й тенденція до зростання кількості пожеж. Протягом поточного місяця на Берегівщині трапилося 27 пожеж. Усього ж із початку 2015-го берегівські пожежники 65 разів виїжджали для ліквідації загорань. Відтак бійці ДСНС озвучили дітям правила пожежної безпеки в побуті й на природі, аби в подальшому зменшити кількість пожеж на території району.

Джерело: У ДСНС України у Закарпатській області