Ужгородець заробляв на життя крадіжками

Раніше судимий 33-річний ужгородець підозрюється у скоєнні 8 крадіжок. Зловмисник проникав до чужих помешкань та крав все, що потрапляло під руку. Крадене продавав, а зароблені таким чином гроші витрачав на власні потреби.

Впродовж останніх місяців до Ужгородського міськвідділу надійшло сім заяв від місцевих мешканців. Громадяни повідомляли, що з їх будинків чи квартир скоєно крадіжки особистого майна. До рук крадія, окрім грошей та коштовностей, потрапляли батареї, газовий котел, мікрохвильовка, ноутбуки, мобільні телефони, фотоапарати, велосипеди тощо. В одній з квартир він забрав навіть «беушні» кросівки…

Також із заявою про крадіжку до міськвідділу міліції звернулася працівниця одного з кафе міста. Жінка повідомила, що на їх закладі хтось пошкодив вхідні двері. Здобиччю крадія стали алкогольні напої та продукти харчування.

Почерк злодія у всіх крадіжках був схожим. Зловмисник проникав до будинків шляхом віджиму чи пошкодження вікна. Іноді користувався безпечністю господарів, які залишали балконні двері привідкритими для провітрювання.

Працівники карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції спіймали крадія. Ним виявився 33-річний раніше судимий ужгородець. Чоловік провів кілька років у місцях позбавлення волі за аналогічні злочини.

За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у приміщення), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Триває слідство.

Зловмиснику обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ужгородський МВ УМВС