Студентів УжНУ вчитимуть стріляти

Кафедра військової підготовки УжНУ набирає студентів на навчання.

Подавати документи для вступу зможуть всі охочі студенти, які закінчили другий курс. Кінцевий термін подачі – до 15 вересня. Конкурсний відбір кандидатів відбуватиметься у формі співбесіди та іспиту з фізичної підготовки.

Заняття проходитимуть в Ужгороді, за адресою вул. Капітульна, 13, на базі 15-го гірсько-піхотного батальйону 128-ї бригади. Практичні заняття проводитимуться на полігоні у с. Оріховиця Ужгородського району.

Як розповів завідувач кафедри, полковник Василь Олійник, для військової підготовки буде виділятися один день на тиждень. Студенти працюватимуть на заняттях у військовій формі, відбуватиметься стройова підготовка, інші види тренувань. Це буде військовий підрозділ, з умовами життя як у військовому підрозділі, військовими ритуалами.

Перед закінченням навчання, після другого курсу навчання на кафедрі військової підготовки ми проводитимемо польовий збір на полігоні біля с. Оріховиця. Він триватиме місяць, проходитиме навчання з стрільби з різних видів зброї, керування військовими транспортними засобами, БМП.

Ті, хто пройшов ці навчальні збори, матимуть право складати військову присягу, а відтак Міністр оборони України присвоїть їм військове звання «молодший лейтенант запасу».
Ліцензований обсяг набору – 140 осіб (чоловічої та жіночої статі) набору на перший курс.

Джерело: Медіацентр УжНУ