Мінімальну ціну на цукор скасовано

Кабмін підтримав ініціативу Міністерства аграрної політики і продовольства про скасування мінімальних цін на цукор і цукровий буряк у країні.

“Міністерство аграрної політики та продовольства внесло на розгляд Кабінету міністрів проект закону” Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування мінімальних цін на цукор і цукровий буряк “. У середу, 26 серпня, Кабмін підтримав дану ініціативу”, – йдеться в повідомленні на сайті аграрного відомства.

В даний час законодавством України визначена мінімальна ціна на цукор, нижче якої заборонено реалізовувати продукцію на внутрішньому ринку. Якщо власник цукру реалізує цукор за цінами, нижче певної мінімальної ціни, то з нього стягується штраф у розмірі подвійної вартості цукру, реалізація якого здійснена з порушенням встановленого порядку.

“Мінагрополітики запропонувало скасувати такий механізм контролю ринку цукру. Для споживача це означає, що держава дозволить реалізовувати на ринку дешевий цукор. При цьому дана норма не вплине на зростання цін на солодкий продукт, оскільки спрямована на контроль нижнього рівня цін. Скасування цієї норми означатиме розвиток конкуренції, оскільки цукрові заводи отримають стимул для здешевлення своєї продукції “, – підкреслив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

telegraf.com.ua