Село Поляна на Свалявщині нарешті знову з водопостачанням

Відкрити запірний вентиль і запустити воду в мережу доручили Геннадію Москалю, котрий взяв особисту участь у вирішенні проблеми.

– Дефіцит води в Поляні виник сім років тому, коли поблизу санаторіїв у масовому порядку почали зводити житлові та рекреаційні будівлі, – розповідає Г.Москаль. – А спричинена проблема ще 20 років тому, відколи тривають судові суперечки за право власності на водогін. Останні роки вода в Поляні подавалася всього кілька годин на добу, переважно в нічний час. Коли я дізнався, що до мене в ОДА збирається прийти близько трьох тисяч мешканців Поляни, щоб зрушити справу з мертвої точки, то вирішив особисто приїхати сюди. Я просто посадив різні сторони за стіл переговорів, змусив їх домовитися і негайно взятися за роботу.

– Ми задіяли важку техніку, працівників і протягом трьох тижнів після вказівки керівника області проклали 5 кілометрів водогону, який підключили до вже існуючої мережі, – зазначає голова Свалявської РДА Олександр Дідович. – У стислі строки побудована фільтруюча станція і басейн для збору води з лісових джерел. У результаті і житловий, і рекреаційний сектор села повністю забезпечені водою.

Після урочистої частини Г.Москаль, як і обіцяв, випив першу символічну склянку води з нового водогону.

Джерело: прес-служба Закарпатської ОДА