До «Європейського табору – 2015» завітали мукачівські рятувальники

30 серпня, у передостанній день літніх канікул мукачівські рятувальники завітали до дітей, що відпочивають на туристично-оздоровчій базі «Водограй» у смт Чинадієво, в рамках міжнаціонального проекту для підлітків «Європейській табір – 2015». Метою даного проекту є ознайомлення дітей з родин тимчасово переміщених осіб, дітей з різних національних громад та куточків нашої країни із сучасними європейськими цінностями, культурою та традиціями європейських країн.

Загалом відпочивали та навчались європейським принципам 80 дітей-переселенців з Донбасу віком від 13 до 17 років. А також 20 учасників міжнародних проектів та тренінгів.
Співробітники 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево завітали до дітей із пізнавальною програмою в ході якої на них чекала змістовна та цікава бесіда на протипожежну тематику, показ техніки й обладнання рятувальників, гасіння умовної пожежі.

Розпочалася зустріч звісно ж із знайомства. Вогнеборці розповіли підліткам про свою професію та щоденні обов’язки і завдання, що на них покладені. Після чого розкази про основні правила безпеки: на вулиці, вдома, під час відпочинку та під час навчання. Учасники заходу детально ознайомились із пожежним автомобілем та дізнались про обладнання, яке в ньому знаходиться.

Рятувальники продемонстрували гідравлічні ножиці, за допомогою яких вони витягають постраждалих внаслідок ДТП, показали апарати захисту органів дихання та зору, які використовують під час щільного задимлення на пожежах та багато чого іншого.

Ну а найсміливіші могли самостійно спробувати себе в ролі рятувальника – розрізати металевий прут за допомогою гідравлічних ножиць, приміряти бойовий одяг та маску із балонами та насамкінець загасити змодельовану пожежу.

Всі учасники заходу із захватом та цікавістю слухали розповіді співробітників ДСНС, відповідали на запитання, брали активну участь у конкурсах, тож в такій веселій та дружній атмосфері час промайнув непомітно.

Джерело: У ДСНС України у Закарпатській області