Мукачівець заробляв собі на наркотики крадіжками

До 3-х років позбавлення волі Мукачівський міськрайнний суд засудив 31-річного мешканця м.Мукачева. Чоловік опинився на лаві підсудних за скоєння 26 крадіжок з квартир, підприємств та коштів із банківських карток громадян. Крадене добро злодій продавав, аби придбати чергову дозу наркотиків.

Упродовж останніх місяців 2014 р. та січня-лютого 2015 року до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надходили заяви від громадян про крадіжки з квартир, приватних будинків. Зловмисник цупив усе цінне, навіть телефонний кабель і банківські картки.

Зв`язку між цими крадіжками правоохоронці спершу не бачили. Окрім того, що практично всі вони вчинялись вночі. Злодій діяв професійно, не залишаючи після себе слідів.
До пошуків крадія було задіяно оперативників карного розшуку. Аналізуючи зібрані матеріали, правоохоронці виділили певну закономірність: зловмисник викрадав те, за що міг швидко отримати гроші. Діяв чітко, що свідчило про його кримінальне минуле.

І невдовзі невловимий злодій таки попався. Як з`ясували оперативники, до серії крадіжок причетний 31-річний раніше судимий мукачівець. Наприкінці жовтня 2014 року за низку крадіжок телефонного кабелю цього чоловіка було засуджено до 2 років позбавлення волі з іспитовим терміном. Проте поблажливість Феміди не пішла йому на користь, і менше ніж за два місяці мукачівець знову взявся за старе.

Уже в грудні він обікрав квартиру на вул.Окружній в м.Мукачеві на суму близько 11 тисяч гривень. За кілька тижнів у тому ж мікрорайоні міста вже з іншого помешкання на першому поверсі виніс телевізор, газовий котел, мідні радіатори, газову плиту, меблі, побутову техніку – загалом добра на 14 тисяч гривень. Наступною також була квартира на першому поверсі багатоповерхівки. Звідси мукачівець викрав обладнання до системи опалення на загальну суму 8600 гривень.

– Усі крадені речі зловмисник зносив до квартири, яку винаймав поряд, а потім продавав,-розповідає заступник начальника Мукачівського міськвідділу міліції підполковник Ярослав Товкан. – Далі раніше судимий мукачівець знову взявся за телефонний кабель. Від своїх знайомих, прийшовши в гості, викрадав банківські картки, з яких потім знімав гроші. Крав електроінструменти, городній інвентар з приватних будинків та інше майно. Загалом злодійкуватому мукачівцю було доведено 26 епізодів крадіжок.

Матеріали досудового розслідування, розпочатого за ч.3. ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням у приміщення) були передані до суду.
Вироком Мукачівського районного суду злодія засуджено до 3 років та 1 місяця позбавлення волі.

Джерело: Мукачівський МВ УМВС