Працівник ужгородського СІЗО сам сяде за ґрати

До 10 років позбавлення волі загрожує службовцю Закарпатської УВП № 9, який проніс ув’язненим марихуану.

Прокуратурою завершено досудове розслідування кримінального провадження по обвинуваченню службовця Закарпатської УВП №9 у незаконному придбанні, зберіганні з метою передачі до місця позбавлення волі з використанням службового становища наркотичного засобу – канабісу (ч.1 ст. 364 та ч.2 ст. 307 КК України).

За результатами досудового розслідування встановлено, що 24 липня, службовець Закарпатської УВП №9, з корисливих мотивів, використовуючи своє службове становище проніс до установи виконання покарань особливо небезпечний наркотик канабіс (марихуану) з метою передачі ув’язненим, які відбувають покарання, де був викритий правоохоронцями та затриманий прокуратурою Закарпатської області у порядку ст. 208 КПК України.

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На даний час, кримінальне провадження скероване до суду для розгляду по суті. Обвинувачений підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 307 КК України та ч.1 ст. 364 КК України, одне з яких є тяжким злочином, де передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Джерело: прокуратура Закарпатської області