Ужгородці протестують проти забудови паркової зони довкола озера в центрі міста

Ініціативна група порятунку парку Перемоги вийшла на берег міського озера, відомого під назвою «Кірпічка», аби привернути увагу міської влади до проблем екотериторії у центрі міста.

Декілька десятків небайдужих містян, науковців, представників громадських організацій організували своєрідний флешмоб.

Об’єднавшись у живий ланцюг, люди оточили берег озера, а потім вилили принесену із собою воду в обмілілу через літню спеку водойму. Це не перша подібна акція ужгородців. А мотивована вона перспективою затвердження нового генерального плану міста, де рекреаційна зона на озері «Кірпічка» значно зменшується. Замість зелених насаджень там можуть з’явитися нові багатоповерхівки, торговельні точки, заклади дозвілля і навіть хоспіс.

Громада виказала категоричну незгоду зі змінами у генплані міста, натомість запропонувала власний проект, який обіцяють донести до міської влади.

 

 

 

 

 

Представники міської влади на акцію не з’явилися, повідомляють УНН.

Зазначимо, що на початку літа у міській раді Ужгорода відбулися громадські слухання з питань відновлення парку Перемоги. Після них як процеси відновлення парку, так і процеси просування проектів забудови території біля озера були призупинені.

Як стверджувала влада, після завершення робіт із заміни мережі КП «Водоканал м.Ужгород», яка, начебто, наповнювала водою зазначену водойму, озеро має зникнути. Однак, такі твердження є абсурдними, оскільки озеро виникло на місці колишнього глиняного кар’єру цегельного заводу ще до того, як там проклали водопровід.

http://zakarpattya.net.ua